Αλμυρίδα

Η Αλμυρίδα βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, σε απόσταση περίπου 2 χλμ μετά τις Καλύβες και 22 χλμ από τα Χανιά. Η Αλμυρίδα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που απλώνεται κατά μήκος της παραλίας σε μήκος περίπου 2 χλμ. Ο οικισμός είναι σχετικά μικρός και είναι κατά κύριο λόγο τουριστικός, με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όπως και στις γειτονικές Καλύβες, στην Αλμυρίδα έχουμε έντονη οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από Βορειο-Ευρωπαίους για αγορά γης και σπιτιών. Μπαίνοντας στην Αλμυρίδα θα δείτε τον παραλιακό δρόμο που διατρέχει τον οικισμό παράλληλα με την παραλία. Από την πλευρά της θάλασσας θα δείτε συγκεντρωμένες τις καφετέριες και τα εστιατόρια, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκονται αρκετά καταστήματα. (Περισσότερα για την Αλμυρίδα θα βρείτε εδώ.)

Αποκόρωνας Χανίων

Αποκόρωνας είναι η περιοχή που καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα του νομού Χανίων, απο τους πρόποδες των Λευκών Ορέων μέχρι τις βόρειες ακτές της Κρήτης. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι καταπράσινοι λόφοι με τις εύφορες εκτάσεις γής, λόγω της ύπαρξης νερού που προέρχεται απο πηγές ή που κατεβαίνει απο τα βουνά, δημιουργώντας έτσι την μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, και ποτάμια τα οποία διατρέχουν την περιοχή, μέχρι να βρούν διέξοδο στην θάλασσα. Αν κάνετε τις διακοπές σας στα Χανιά ή σε άλλη κοντινή περιοχή, περιηγηθείτε και γνωρίστε απο κοντά τις ομορφιές του Αποκόρωνα, με τα παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά και τα γραφικά παραδοσιακά χωριουδάκια και τους οικισμούς του. (Περισσότερα για τον Αποκόρωνα θα βρείτε εδώ.)

Η πόλη των Χανίων

Τα Χανιά βρίσκονται στην βόρεια ακτή στην δυτική Κρήτη και είναι η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων. Ο νομός Χανίων βρίσκεται στη δυτική Κρήτη και συνδυάζει πολλές όμορφες παραλίες, μικρές εύφορες πεδιάδες, ψηλά βουνά και βαθιά φαράγγια, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς. Ο Νομός Χανίων θεωρείται η πιο πράσινη περιοχή στην Κρήτη καθώς η οροσειρά Λευκά Ορη είναι υπεύθυνη για τις αυξημένες βροχοπτώσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Τα Χανιά είναι από τις αρχαιότερες πόλεις στην Κρήτη, με πλούσια και πολυτάραχη ιστορία. Σήμερα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νησιού, μια πόλη που έχει διατηρήσει την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και διατηρεί τα περισσότερα μνημεία της από την εποχή των Ενετών και των Τούρκων. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη, που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Χωρίς να μένουν πίσω στις εξελίξεις των καιρών, τα Χανιά φιλοξενούν το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι δυνατότητες που προσφέρουν παράλληλα για την παρακολούθηση πολιτισμικών εκδηλώσεων και για διασκέδαση είναι πολυποίκιλες και πολυάριθμες. (Περισσότερα για την πόλη των Χανίων θα βρείτε εδώ.)